Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Penészes falak elleni szigetelés Szérűskert

Utólagos falszigetelés Szérűskert

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Szérűskert régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Szérűskert szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Szérűskert - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Szérűskert övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Szérűskert

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ehhez épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a résmentes lezárás végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Szérűskert

Légpórus vakolat Szérűskert

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez sokáig védi meg a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a sarkokban és az éleknél is professzionálisan megvalósítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek végeztével a hosszú távú cél eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Szérűskert

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátulütője, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának eldöntésekor az alábbi aspektusokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Szérűskert vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Szérűskert övezetében A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Jókora gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a problémát, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra tünteti el a tényleges gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési helyein élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Amennyiben profi és sokáig tartó megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szérűskert környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.