Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Salétromos falak szigetelése Dunakömlőd

Utólagos falszigetelés Dunakömlőd

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Dunakömlőd területén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Dunakömlőd szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Dunakömlőd - amit ajánlunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és megfizethető munka végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Dunakömlőd vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.
Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Dunakömlőd

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ehhez épített, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Dunakömlőd

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez sokáig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:
 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés
A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.
Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ilyen módon a szegletekben és a széleken is professzionálisan felvihető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a fent ismertetett lépések lezárása után a tartós cél érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Dunakömlőd

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás negatívuma, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.
 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elkerülhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés metódusának meghatározásánál az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:
 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar elvégezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Dunakömlőd régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Dunakömlőd vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat idéz elő. Meghatározó gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a problémát, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig fedi el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség apró pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása miatt! Ha szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Dunakömlőd övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.