Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szigetelés falvágással Óváros

Utólagos falszigetelés Óváros

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Óváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja pincék vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Óváros betoninjektálással

Vízszigetelés Óváros - ajánlatunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Óváros régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.
Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Óváros

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet külön ehhez épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés végett, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Óváros

Légpórus vakolat Óváros

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú ideig védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:
 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés
Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.
Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, így a sarkokban és az éleknél is tökéletesen felvihető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a korábban leírt folyamat lezárása után a hosszú távú cél megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Óváros

Ezt a megoldást csak abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.
 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének kiválasztásakor a lenti szempontokat kell figyelembe venni:
 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg hagyományos meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Óváros területén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Óváros környékén A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Jókora kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy darabig rejti el a valós gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz pici pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos változás észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem csökken a falvágás miatt! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Óváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.